page.inhaltsstoffe

Od 2017 roku ponad 60 000 zadowolonych klientów ★★★★★ Kod rabatowy dla nowych klientów: GINZAIWELCOME20 ★★★★★ Certyfikat PETA – produkt w 100% nie testowany na zwierzętach

Od 2017 roku ponad 60 000 zadowolonych klientów
Kod rabatowy dla nowych klientów: GINZAIWELCOME20

Słownik

Nasze kosmetyki do pielęgnacji skóry i włosów zawierają najcenniejsze składniki na świecie.
Poznaj wszystkie składniki i dowiedz się, jak działają one na Ciebie i Twoją urodę.

Algin

Algin – sól kwasu alginowego – pozyskuje się z brązowych wodorostów. Algin długotrwale wiąże wilgoć i poprawia krążenie krwi. Wzmacnia komórki skóry oraz stymuluje syntezę kolagenu. Jest to idealny składnik przeciwstarzeniowy.

Alantoina

Alantoinę pozyskuje się z rośliny o nazwie żywokost lekarski. Przyspiesza ona regenerację i odbudowę komórek. Jest bardzo skuteczna w przypadku podrażnień i wysypek, ponieważ ma właściwości wspomagające gojenie się ran. Działa wygładzająco i łagodząco na skórę.

Olej arganowy

Olejek arganowy pozyskiwany z drzewa arganowego znany jest jako „płynne złoto Maroka”. Olejek ten wspomaga naturalny proces regeneracji skóry. Działa przeciwutleniająco i stymuluje komórki skóry. Dzięki swoim właściwościom antybakteryjnym pomaga zwalczać niedoskonałości skóry.

Olej babassu

Olejek pozyskuje się z nasion owoców brazylijskiej palmy babassu. Dzięki wysokiej zawartości witaminy E i specjalnych kwasów tłuszczowych olejek intensywnie nawilża skórę i włosy oraz działa jako środek przeciwstarzeniowy.

Wyciąg z borówki czarnej

Wyciąg ten pozyskuje się z owoców krzewu borówki czarnej. Borówka czarna zawiera wiele przeciwutleniaczy i witamin, a także kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6, które nawilżają skórę i poprawiają jej elastyczność. Działa łagodząco w przypadku trądziku i egzemy.

Boswellia serrata

Wyciąg z indyjskiego kadzidła wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry, działa kojąco i wyrównuje koloryt skóry. Zapobiega powstawaniu zaczerwienień i łuszczycy.

Olej z nasion kamelii japońskiej

Olejek z nasion rumianku to olejek kosmetyczny stosowany w Azji od tysięcy lat, pozyskiwany z krzewu herbacianego. Olejek szybko się wchłania, wygładza skórę i ma intensywne działanie pielęgnacyjne. Jest bardzo delikatny i doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry suchej i podrażnionej.

Wyciąg z liści Camellia sinensis

Polifenole zawarte w ekstrakcie, pozyskiwane z liści krzewu herbaty zielonej, znane są ze swojego silnego działania przeciwutleniającego. Działają przeciwzapalnie, łagodząc podrażnienia skóry, a także oparzenia słoneczne. Chronią skórę przed wysuszeniem i pobudzają krążenie krwi.

Wyciąg z Caulerpa lentillifera

Wyciąg z Caulerpa lentillifera, znany również jako „winogrono morskie”, pochodzi z glonów występujących w morzach tropikalnych i subtropikalnych. Nazywany jest również „zielonym kawiorem”. Dzięki wysokiej zawartości składników odżywczych i przeciwutleniaczy zapewnia doskonałe działanie przeciwstarzeniowe. Poprawia strukturę skóry i nadaje jej jędrność.

Centella azjatycka

Centella Asiatica znana jest również pod nazwą indyjskiej wąsowatej lub trawy tygrysiej. Jest to roślina występująca na terenach bagiennych, zwłaszcza w Australii, Indiach i Chinach. W kosmetyce wykorzystuje się liście i łodygi tej rośliny. Wyciąg z niej pozwala skutecznie zwalczać przedwczesne starzenie się skóry dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy oraz właściwościom zwiększającym liczbę kanałów nawilżających skórę.

Chilijska jagoda winna

Jagoda ta, pochodząca z Chile i Argentyny, zawiera duże ilości antocyjanów. Dzięki temu ekstrakt z niej ma silne działanie przeciwutleniające i przeciwdziała starzeniu się skóry. Jagoda ta dostarcza skórze wielu minerałów oraz witamin, a zwłaszcza witaminy C.

Wyciąg z chryzantemy parthenium

Wyciąg z chryzantemy parthenium, znanej również jako macierzanka, pochodzi z Azji Zachodniej i wschodniej części basenu Morza Śródziemnego i od starożytności jest stosowana jako roślina lecznicza. Wyciąg ten skutecznie zwalcza wolne rodniki, łagodzi stany zapalne i wykazuje działanie przeciwbakteryjne.

Olejek z kory drzewa kamforowego

Olejek eteryczny pozyskiwany z kory i liści azjatyckiego drzewa kamforowego. Olejek ten ma działanie antybakteryjne i przeciwzapalne. Wzmacnia tkankę łączną i poprawia krążenie krwi.

Olejek z owoców bergamotki (Citrus aurantium bergamia)

Olejek ten pozyskuje się ze skórki bergamotki, rośliny pochodzącej z południowych Włoch. Bergamotka ma działanie odnawiające i ujędrniające skórę. Działa antyseptycznie i ma przyjemny cytrusowy zapach.

Olej z nasion Crambe abyssinica

Olejek pozyskuje się z nasion kapusty abisyńskiej, rośliny subtropikalnej. Olejek zapewnia ochronę komórkom macierzystym skóry. Skutecznie stymuluje syntezę kolagenu i kwasu hialuronowego.

Wyciąg z żurawiny

Wyciąg ten pozyskuje się z owoców północnoamerykańskiego krzewu borówki brusznicy. Borówka brusznica ma silne działanie przeciwutleniające. Wspomaga regenerację skóry i chroni błony komórkowe. Zawarte w niej tokoferole sprawiają, że skóra staje się aksamitnie gładka.

Dynalift

Dynalift to opatentowany składnik aktywny pozyskiwany z trzciny cukrowej. Po wchłonięciu przez skórę wywołuje delikatny efekt liftingu, dzięki czemu skóra staje się gładka i jędrna. Dynalift zachowuje elastyczność skóry i przyczynia się do jej zdrowia.

Olejek z liści eukaliptusa zwyczajnego

Olejek eukaliptusowy jest ceniony nie tylko ze względu na swój zapach. Działa na skórę przeciwzapalnie i pobudzająco na krążenie. Posiada właściwości przeciwbakteryjne i skutecznie zwalcza bakterie na skórze.

Wyciąg z fig

Wyciąg z owoców figi jest bogaty w minerały oraz witaminy B i C. Figa intensywnie nawilża skórę i działa przeciwutleniająco. Stymuluje regenerację skóry i przeciwdziała oznakom starzenia.

Wyciąg z orzecha miłorzębu japońskiego

Wyciąg ten pozyskuje się z nasion drzewa miłorzębu. Wyciąg ten ma właściwości nawilżające, dzięki czemu zapobiega powstawaniu zmarszczek. Poprawia krążenie krwi oraz ujędrnia i wzmacnia skórę.

Wyciąg z korzenia Glycyrrhiza glabra

Wyciąg ten pozyskuje się z korzenia lukrecji. Lukrecja pochodzi ze wschodniej części basenu Morza Śródziemnego oraz z Bliskiego Wschodu. Wyciąg ten wykazuje silne działanie przeciwzapalne i przeciwdziała powstawaniu plam starczych. Posiada zarówno właściwości antybakteryjne, jak i przeciwutleniające.

oczar wirginijski

Wyciąg z oczaru wirginijskiego pozyskuje się z liści i kory drzewa oczaru wirginijskiego. Dzięki swoim silnym właściwościom przeciwutleniającym oczar wirginijski stanowi doskonały środek przeciwstarzeniowy dla skóry. Wyciąg ten ma działanie antybakteryjne i wspomaga gojenie się ran, również w przypadku oparzeń słonecznych.

Kwas hialuronowy

Kwas hialuronowy jest wytwarzany w procesie biotechnologicznym z surowców roślinnych. Kwas ten jest uważany za najlepszy środek do zatrzymywania wilgoci w skórze. Kwas hialuronowy występuje w trzech postaciach – o wysokiej masie cząsteczkowej, niskiej masie cząsteczkowej oraz jako oligo-kwas hialuronowy. Używamy kwasu hialuronowego o niskiej masie cząsteczkowej oraz oligo-kwasu hialuronowego. Zapewniają one najlepszy długotrwały efekt i mogą wnikać głęboko w skórę.

Olejek jojoba

Olejek jojoba pozyskuje się z nasion północnoamerykańskiego krzewu jojoba. Olejek ten jest bogaty w witaminę A, która wspomaga odnowę skóry, oraz witaminę E, która skutecznie przeciwdziała starzeniu się skóry. Olejek ten intensywnie nawilża skórę i zapewnia naturalną ochronę przeciwsłoneczną.

Wyciąg z korzenia łopianu

Korzeń zawiera między innymi garbniki, które pobudzają krążenie krwi w skórze. Działa łagodząco na podrażnienia skóry, trądzik i infekcje skórne. Korzeń zapobiega zarówno wypadaniu włosów, jak i nadmiernemu wydzielaniu sebum.

Wyciąg z czosnku

Wyciąg z czosnku ma działanie wygładzające skórę i podnosi poziom przeciwutleniaczy. Zawarta w nim allicyna i siarka ujędrniają skórę oraz wspomagają odnowę komórkową.

Wyciąg z lawendy

Wyciąg ten pozyskuje się z kwiatów lawendy. Lawenda poprawia wygląd skóry i wygładza drobne zmarszczki. Wyciąg ten ma działanie antyseptyczne, przeciwzapalne i antybakteryjne. Znajduje zastosowanie zarówno w pielęgnacji skóry, jak i włosów.

Olejek z nasion Limnanthes Alba

Olejek pozyskuje się z nasion północnoamerykańskiej rośliny bagiennej. Charakteryzuje się doskonałymi właściwościami nawilżającymi. Wnika głęboko w skórę, odblokowuje zatkane pory i usuwa nagromadzone bakterie.

Olej z nasion Macadamia ternifolia

Olejek ten pozyskuje się z nasion drzewa makadamia. Działa regenerująco i wygładzająco na suchą i wrażliwą skórę. Doskonale nadaje się również do pielęgnacji suchych i łamliwych włosów.

Roślina maca

Wyciąg pozyskuje się z korzenia rośliny maca, która rośnie w Andach w Ameryce Południowej. Maca wzmacnia strukturę skóry i ma działanie ujędrniające. Wysoka zawartość cynku wspomaga regenerację skóry, włosów i paznokci. Dzięki zawartości przeciwutleniaczy przeciwdziała procesom starzenia się skóry.

Masło z mango

Masło pozyskuje się z pestek owoców drzewa mango. Masło mango ma właściwości natłuszczające i nawilżające. Wspomaga regenerację skóry i pomaga w gojeniu drobnych urazów skóry.

Oliwa z oliwek

Olej ten pozyskuje się z pestek lub owoców oliwek. Ma silne właściwości nawilżające i odbudowujące skórę. Oliwa z oliwek ułatwia wchłanianie składników odżywczych przez skórę. Zawarte w niej polifenole zwalczają wolne rodniki, zwiększają elastyczność skóry i zmniejszają oznaki starzenia.

Wyciąg z hodowli kalusa żeń-szenia Panax

Do przygotowania ekstraktu wykorzystuje się komórki macierzyste koreańskiego żeń-szenia leśnego. Ekstrakt ten wspomaga odnowę komórek skóry. Hamuje rozpad kolagenu i stymuluje jego naturalną produkcję w organizmie.

Wyciąg z korzenia żeń-szenia

Ekstrakt ten jest wytwarzany z korzeni koreańskiego żeń-szenia leśnego w ramach opracowanej przez nas metody. Ekstrakt poprawia mikrokrążenie, a tym samym optymalizuje dotlenienie skóry. Stymuluje on naturalną produkcję kwasu hialuronowego w skórze i skutecznie wspomaga tworzenie nowego kolagenu. Ekstrakt ten stanowi kwintesencję pielęgnacji przeciwstarzeniowej.

pantenol

Pantenol to substancja wytwarzana w procesie fermentacji, którą pozyskujemy z roślin. Pantenol długotrwale wiąże wilgoć, nawet w głębszych warstwach skóry. Regeneruje skórę i zwiększa jej elastyczność. Pantenol jest bardzo dobrze tolerowany przez skórę, stymuluje tworzenie nowych komórek skóry i łagodzi stany zapalne.

Olejek z kwiatów pelargonii wonnej

Olejek ten pozyskuje się z liści i kwiatów pelargonii, rośliny subtropikalnej. Olejek pomaga regulować wydzielanie sebum przez skórę. Poprawia krążenie krwi i wspomaga regenerację skóry. Jego właściwości antyseptyczne i przeciwzapalne pomagają zwalczać podrażnienia i niedoskonałości skóry.

Wyciąg z nasion fasoli zwyczajnej

Wyciąg ten pozyskuje się z nasion krzewu pochodzącego z Azji Południowo-Wschodniej. Przywraca on elastyczność i jędrność skóry. Wygładza drobne zmarszczki. Rozjaśnia plamy starcze i piegi.

Wyciąg z owoców granatu

Wyciąg pozyskuje się z miąższu granatu. Jest on bogaty w kwasy tłuszczowe i przeciwutleniacze, dzięki czemu wspomaga odnowę komórkową i przeciwdziała starzeniu się skóry. Poprawia elastyczność skóry, redukuje zmarszczki i nawilża.

Wyciąg z owoców jabłoni

Ekstrakt pochodzi z lokalnej produkcji w Kampanii we Włoszech. Jego podstawą jest odmiana jabłek Annurca, która charakteryzuje się najwyższą zawartością polifenoli w porównaniu z innymi odmianami. Ekstrakt ma silne działanie nawilżające oraz poprawia elastyczność i gładkość skóry. Jest bogaty w witaminy i chroni przed stresem oksydacyjnym.

Wyciąg z rozmarynu

Wyciąg z pędów krzewu rozmarynu ujędrnia skórę i działa kojąco. Rozmaryn ma właściwości antyseptyczne i antybakteryjne. Wyciąg chroni przed szkodliwym działaniem promieni UV.

Scutellaria baicalensis

Wyciąg ten pozyskuje się z korzenia bylicy bajkalskiej, rośliny pochodzącej z Chin. Wyciąg ten skutecznie zwalcza plamy starcze i zaburzenia pigmentacji. Pomaga wzmocnić odporność skóry na czynniki środowiskowe oraz wspomaga odnowę komórkową.

Akacja Seyal

Seyal Akazie to kolagen akacjowy pozyskiwany z wydzielin drzewa akacjowego. Zapewnia optymalne nawilżenie skóry i chroni naskórek przed utratą wilgoci. Białko to stymuluje własną produkcję kolagenu przez skórę.

Masło shea

Masło shea wytwarza się z owoców drzewa shea rosnącego w Afryce Subsaharyjskiej. Oprócz wyjątkowych właściwości nawilżających masło to jest bogate w witaminy i minerały, takie jak witamina E, kwasy omega-3 i beta-karoten.

olej słonecznikowy

Olej słonecznikowy uzyskuje się poprzez tłoczenie nasion. Olej szybko się wchłania i zwiększa elastyczność skóry. Dzięki wysokiej zawartości witaminy E stanowi bardzo skuteczny środek przeciwstarzeniowy. Wspomaga odnowę komórkową i ogranicza nadmierne wydzielanie sebum.

Sok z łodyg sorgo dwukolorowego

Sok pozyskiwany z prosa jest bogaty w glikozydy i sacharozę. Połączenie tych składników zapewnia efekt liftingu skóry.

Wyciąg ze spiruliny platensis

Ekstrakt ten jest wytwarzany w skomplikowanym procesie z sinic występujących w słonej wodzie morskiej. Algi te są bardzo bogate w składniki odżywcze i zawierają witaminy E, B1 oraz B12 – ważne przeciwutleniacze o działaniu przeciwstarzeniowym. Dzięki temu zwalczają wolne rodniki i wspomagają odnowę komórkową.

skwalan

Skwalan jest lipidem pozyskiwanym z oliwek lub trzciny cukrowej. Nadaje skórze jedwabistą gładkość i nie pozostawia tłustej warstwy. Zatrzymuje wilgoć i ogranicza utratę wody przez skórę. Skwalan działa również jako przeciwutleniacz i przeciwdziała starzeniu się skóry.

Masło z nasion kakaowca

Masło pozyskuje się z tłuszczu zawartego w nasionach kakaowca. Masło ma właściwości nawilżające i łagodzące dla skóry. Skóra staje się gładka w dotyku.

Wyciąg z winogron

Wyciąg ten pozyskuje się z pestek i skórki winogron. Zawarte w nim polifenole stymulują produkcję kolagenu i przeciwdziałają rozpadowi kwasu hialuronowego. Poprawia się mikrokrążenie i pobudzana jest odnowa komórkowa. Zawarta w nim winiferina rozjaśnia plamy pigmentacyjne i przywraca skórze blask.

Wyciąg z korzenia rdestu wielokwiatowego

Wyciąg pozyskuje się z korzenia pnącza pochodzącego z Chin. Rdest jest doskonałym zmiataczem wolnych rodników, a tym samym środkiem wspomagającym walkę z procesami starzenia. Wyciąg pobudza metabolizm i stymuluje odnowę komórkową.

Wyciąg z korzenia wiązu Davidiana

Wyciąg ten pozyskuje się z kory korzeni wiązu japońskiego. Zapewnia on optymalne nawilżenie skóry na poziomie kwasu hialuronowego. Wyciąg ten ma właściwości przeciwzapalne i stanowi skuteczną broń w walce z fotostarzeniem.

Wyciąg z korzenia Codonopsis lanceolata

Pnącze tygrysie to kwitnąca roślina pochodząca z Azji Wschodniej. Wyciąg pozyskuje się z jej korzeni i charakteryzuje się silnym działaniem przeciwutleniającym, ponieważ neutralizuje wolne rodniki, przeciwdziałając w ten sposób starzeniu się skóry.

Żywica Copaifera officinalis

Drzewo kopalowe, osiągające wysokość do 30 m, pochodzi z regionu Amazonii. Balsam pozyskuje się z żywicy tego drzewa. Ma działanie antybakteryjne i przeciwalergiczne. Pomaga w leczeniu chorób skóry i działa przeciwzapalnie.

Wosk Copernica cerifera (karnauba)

Jest to wosk pozyskiwany z liści brazylijskiej palmy karnauba. Działa nawilżająco oraz nadaje produktom odpowiednią konsystencję i strukturę.

Olejek z trawy cytrynowej

Olejek eteryczny pozyskuje się w drodze destylacji z parą wodną z kwiatów i liści imbiru trawiastych, występujących w regionach tropikalnych. Działa regenerująco na komórki i reguluje wydzielanie sebum. Posiada zarówno właściwości antybakteryjne, jak i przeciwzapalne.

Wyciąg z liści Dendropanax morbiferus

Wyciąg pozyskuje się z liści rośliny kwitnącej występującej w Korei. W pielęgnacji skóry i włosów składnik ten uznawany jest za doskonały środek nawilżający. Dzięki silnym właściwościom przeciwutleniającym przeciwdziała starzeniu się skóry.

Wyciąg z owoców rokitnika zwyczajnego

Wyciąg pozyskuje się z miąższu rokitnika zwyczajnego. Oprócz wielu witamin zawiera on rzadko spotykany kwas palmitooleinowy (składnik naturalnego tłuszczu skóry). Wyciąg ten wspomaga regenerację skóry. Posiada również właściwości przeciwutleniające, gojące rany i przeciwzapalne.

Hydrolizowany ekstrakt z bulw Manihot esculenta

Wyciąg ten pozyskuje się z korzeni manioku, rośliny pochodzącej z obszarów tropikalnych. Ujędrnia i wygładza skórę, zapewniając długotrwały efekt liftingu. Wygładza zmarszczki i wspomaga nawilżenie skóry.

Wyciąg z Inonotus obliquus

Pleśń szillera to grzyb występujący na brzozach i olchach, który rośnie w chłodniejszych strefach klimatycznych, a także w Korei. Jest bogaty w minerały i przeciwutleniacze. Wyciąg ten stymuluje metabolizm komórkowy, zapewniając w ten sposób jędrność i elastyczność skóry. Wspomaga również utrzymanie odpowiedniego nawilżenia skóry.

Wyciąg z owoców soczewicy jadalnej

Wyciąg pozyskuje się z nasion rośliny z rodziny motylkowatych. Wyciąg wzmacnia strukturę kolagenową skóry właściwej, a jego szczególną zaletą jest zwężanie porów.

Wyciąg z owoców Lycium chinense

Wyciąg ten pozyskuje się z miąższu jagód goji, pochodzących z azjatyckiego krzewu. Wyciąg ten jest bogaty w minerały, witaminy i aminokwasy. Stymuluje on odnowę komórkową i ujędrnia skórę. Jego działanie przeciwutleniające pomaga przeciwdziałać starzeniu się skóry.

Woda z liści Melaleuca alternifolia

Destylat parowy pozyskiwany z liści drzewa herbacianego. Drzewo herbaciane ma działanie przeciwbakteryjne, przeciwzapalne i wspomagające gojenie się ran. Skutecznie zwalcza choroby skóry i zmniejsza przebarwienia.

Wyciąg z owoców morwy białej

Wyciąg pozyskuje się z owoców morwy, drzewa pochodzącego z Azji. Oprócz właściwości przeciwutleniających istotne znaczenie ma przede wszystkim hamowanie aktywności tyrozynazy. Dzięki ograniczeniu syntezy melaniny przebarwienia ulegają znacznej poprawie. Dzięki temu wyciąg ten jest najlepszym rozwiązaniem w walce z plamami starczymi.

Wyciąg z kwiatu lotosu indyjskiego (Nelumbo nulinifera)

Wyciąg ten pozyskuje się z kwiatów lotosu azjatyckiego. Wysoka zawartość witaminy C oraz bogactwo flawonoidów i białek stymulują produkcję kolagenu, przeciwdziałając w ten sposób starzeniu się skóry. Wyciąg ten jest również skuteczny w przypadku oparzeń słonecznych i plam starczych.

Wyciąg z otrębów ryżu zwyczajnego

Ekstrakt pozyskuje się z zewnętrznej warstwy azjatyckiego ziarna ryżu. Otręby ryżowe są bardzo bogate w przeciwutleniacze, które skutecznie przeciwdziałają starzeniu się skóry, a zawarte w nich polisacharydy zapewniają jej odpowiednie nawilżenie.

Wyciąg z Pancratium maritimum

Wyciąg pozyskuje się z narcyza, który rośnie na piaszczystych wydmach wybrzeży w strefach klimatu umiarkowanego, zwłaszcza nad Morzem Śródziemnym. Składnik ten znany jest ze swoich właściwości regenerujących komórki i przeciwzapalnych. Skutecznie zwalcza cienie i obrzęki pod oczami oraz nawilża skórę.

Olejek z awokado

Olej ten pozyskuje się z owoców tropikalnego drzewa awokado. Olej ten wspomaga regenerację komórek i doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry suchej. Olej ten ma działanie zarówno nawilżające, jak i utrzymujące wilgoć.

Wyciąg z nasion fasoli radiatus

Wyciąg pozyskuje się z owoców (pędów) rośliny pochodzącej z Azji Południowo-Wschodniej. Wyciąg ten zwiększa aktywność komórek skóry, przeciwdziałając w ten sposób utracie jej elastyczności. Pomaga on naprawić uszkodzenia skóry spowodowane promieniowaniem UV oraz zmniejszyć stany zapalne.

Glutamina

Glutamina to aminokwas, który pozyskujemy w procesie fermentacji z soi i fasoli mung. Glutamina pomaga ograniczyć uszkodzenia skóry spowodowane przez wolne rodniki oraz stymuluje naturalną produkcję kolagenu w organizmie. Skóra staje się gładka i odpowiednio nawilżona.